dimarts, 22 de juliol del 2014

MAGDALENES VEGANES DE CANYELLA / MAGDALENAS VEGANAS DE CANELA

Les meves primeres magdalenes vegan!! Oooh! encara puc sentir l'oloreta que feia la cuina ahir a la tarda... i que ràpid es van acabar! de les minis no en va quedar ni rastre... les petites de la casa van arrasar literalment la taula i es van posar perdudes amb la xocolata que vaig fer servir per la cobertura, i de les més grans tot just n'han quedat tres o quatre per esmorzar aquest matí!


Vaig adaptar una recepta de Creativegan. Aquesta és la meva:

INGREDIENTS (van sortir 50 minimagdalenes i 6 de grans)
  • 1 tassa de farina integral de blat
  • 1/2 tassa de farina blanca de blat
  • 1 tassa de llet de civada (o una altra llet vegetal)
  • 1/3 de tassa d'oli de girsol
  • 1/2 tassa de sucre
  • 1 cullerada sucre vainilla
  • 1 cullerada canyella
  • 1 sobre de llevat químic
  • xocolata negra (vegana)
Només cal barrejar tots els ingredients amb unes barilles batent força estona perquè la massa agafi aire i puji millor. 

Mentre preescalfem el forn a 150º (en el cas del meu... ja sabeu que cada forn és diferent, així que penseu sempre com reacciona el vostre!) omplim els motllos. Per als petits, jo tinc una espècie de safata que vaig comprar als "xinos" on hi encaixen perfectament aquest paperets petitons i per a les grans vaig comprar fa temps uns motllos de flam d'aquests de "usar i tirar" que són ideals perquè les magdalenes no quedin totes obertes i lletges!

Les més petites van estar al forn uns 5-10 minuts (a partir dels 5 vaig anar vigilant perquè no es cremessin) i les grans uns 15-20 minuts.

Quan les traiem del forn les deixem refredar a sobre d'una reixeta i quan les podem manipular sense cremar-nos fonem la xocolata negra i les decorem com més ens agradi. Jo les vaig agafar pel paper i les vaig sucar de cap per avall i les altres les vaig decorar tirant-hi un filet de xocolata per sobre amb una cullereta.


I en aquesta foto amb les germanes grans!

Animeu-vos a fer-les... qui diu que sense ou ni llet no es poden fer unes bones magdalenes?! A més a més, podeu substituir els ingredients per d'altres que us agradin més (si és el cas): la llet de civada per llet d'arròs, o d'ametlles o de soja... La canyella per cacao pur... el sucre per un altre endolcidor... Vinga! A la cuina! jeje

***************************************************
Mis primeras magdalenas vegan!! Oooh! todavía puedo sentir el olorcito que hacía la cocina ayer por la tarde... y que rápido se terminaron! de las minis no quedó ni rastro... las pequeñas de la casa arrasaron literalmente la mesa y se pusieron perdidas con el chocolate que usé para la cobertura, y de las más grandes, solamente han quedado tres o cuatro para el desayuno de esta mañana!


Adapté una receta de Creativegan. Esta es la mía:

INGREDIENTES (salieron 50 minimagdalenas y 6 grandes)
  • 1 taza de harina de trigo integral
  • 1/2 taza de harina de trigo blanca
  • 1 taza de leche de avena (u otra leche vegetal)
  • 1/3 de taza de aceite de girasol
  • 1/2 taza de azúcar
  • 1 cucharada de azucar de vainilla
  • 1 cucharada de canela
  • 1 sobre de levadura química
  • chocolate negro (vegano) para la cobertura
Solamente hay que mezclar todos los ingredientes batiendo bien con una varillas para que la masa coja aire y suba mejor. 

Mientras precalentamos el horno a 150º (en el caso del mío... ya sabéis que cada horno es diferente, así que pensad siempre como reacciona el vuestro!) llenamos los moldes. Para los pequeños, yo tengo una especie de bandeja que compré en los "chinos" en la que encajan perfectamente estos papelitos pequeños y para las grandes, hace tiempo compre unos moldes de flan de estos de usar y tirar que son ideales para que las magdalenas no queden todas abiertas y feas!

Las más pequeñas estuvieron en el horno unos 5-10 minutos (a partir de los 5 fui vigilando para que no se quemaran) y las grandes unos 15-20 minutos.

Cuando las sacamos del horno las dejamos enfriar sobre una rejilla y cuando las podamos manipular sin quemarnos fundimos el chocolate negro y las decoramos como más nos guste. Yo las cogí por el papel y las mojé boca abajo y las otras las decoré tirándoles un hilito de chocolate por encima con una cucharilla.


Y en esta foto con las hermanas mayores!

Animaos a hacerlas... quien dice que sin huevo o leche no se pueden hacer unas buenas magdalenas?! Además podéis substituir los ingredientes por otros que os gusten más (si es el caso): la leche de avena por leche de arroz, o de almendras, o de soja... La canela por cacao puro... el azúcar por otro endulzante... Venga! a cocinar! jeje


1 comentari:

  1. Las preparé y salieron buenísimas!!!! Lo único q a mi me salieron sólo 11, la próxima vez haré el doble,

    ResponElimina